BİM’den FİLE Market hamlesi

BİM, FİLE Market’i Bağımsız Bir Şirket Olarak Yeniden Yapılandırdı

BİM, gıda perakendeciliği alanında faaliyet gösteren FİLE Market’in bağımsız bir şirket olarak yapılandırılması sürecini başarıyla tamamladı. 12 Mart 2025 tarihinde alınan bir kararla adım atan BİM, şimdi tek pay sahibi olduğu 250 bin TL sermayeli “FİLE Market Mağazacılık Anonim Şirketi”ni resmiyet kazandırdı. İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilen yeni şirket, artık kendi başına faaliyet gösterecek.

BİM, bu süreç öncesinde FİLE Market’in ayrı bir organizasyon yapısına sahip olduğunu ve bu nedenle şirketleşme sürecini başlattığını duyurmuştu. Şimdi ise FİLE Market bağımsızlık kazandı ve yoluna BİM’in altında değil, kendi markasıyla devam edecek.

BİM, ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu’nun 19 Mart 2025 tarihli ilke kararı doğrultusunda, Borsa İstanbul’dan en fazla 4 milyon adet pay geri alımı yapacağını duyurdu. Bu geri alım için ayrılan 2 milyar TL’lik fon, şirketin iç kaynaklarından karşılanacak. BİM, bu adımıyla hem şirketin yapısını güçlendirmeyi hedefliyor hem de yatırımcılara olan güveni artırmayı amaçlıyor.

Related Posts

Otomotiv devi ödeme yapamaz hale geldi: Kapı kapı gezip gün istedi

Nissan yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle tedarikçilerin yüksek miktarlı ödemelerini ertelemeyi öneriyor.

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

Balıkesir’de altın vuruş: 587 milyon dolarlık maden alanını işletecek şirket belli oldu!

CVK Maden, Eti Maden’in Balıkesir Kepsut’taki altın sahasının işletme hakkını yüzde 55,6 rödovans oranıyla kazandı. Sahada 587 milyon dolar değerinde 177 bin ons altın rezervi bulunuyor.

Bakan Bolat: İran’dan doğal gaz bağlantımızda kesinti olmadı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Yüzyılı’nda İhracat Zirvesi programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Orta Doğu’da İran ile İsrail arasındaki çatışmalar sonrası ateşkese dair gelişmeleri değerlendirdi.

Kazançlar takipte: Kripto varlıklara vergi geliyor

Kazançlar takipte: Kripto varlıklara vergi geliyor

NATO zirvesinde daha çok savunma harcaması talebi

NATO liderleri, ABD Başkanı Donald Trump için özel olarak düzenlenen kısa bir zirvenin ardından Çarşamba günü savunma harcamalarında büyük bir artışı desteklediler ve birbirlerini saldırılara karşı savunma taahhütlerini yinelediler.