EPDK, fatura gönderim yöntemini güncelledi

EPDK’den Yeni Perakende Satış Sözleşmesi Başlıyor

EPDK’nin verdiği bilgilere göre, 22 Kasım 2018 tarihli Perakende Satış Sözleşmesi artık yürürlükte değil ve yerine yeni bir PSS kabul edildi. Bu değişiklik Resmi Gazete’de duyuruldu.

Kurum, ocak ayında yayımlanan “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında, perakende satış sözleşmelerinde yer alması gereken detayları göz önünde bulundurarak yeni bir sözleşme oluşturdu.

Artık yüz yüze yapılan perakende satış sözleşmelerinde, tüm sözleşmenin tüketiciden imzalanması yerine, temel bilgileri içeren tek sayfalık bir “Sözleşme Kurma Formu” imzalanarak PSS oluşturulacak. Ayrıca, uzaktan yapılan sözleşmelerde tüketicinin doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlayacak formatı koruyarak bu formun tek sayfa olmasına dikkat edilecek.

Tüketicinin isteği üzerine, sözleşmenin tamamının tüketiciye sunulması ve imzalanmasıyla da sözleşme kurulabilecek.

FATURA GÖNDERİM YÖNTEMİ DEĞİŞİYOR

Yeni perakende satış sözleşmesi kapsamında fatura iletim yöntemleri de güncellendi. Artık tüketiciler, faturalarını yazılı olarak alabilecekleri gibi kısa mesaj, e-posta, e-fatura ya da e-arşiv yoluyla da elektronik ortamda alabilecekler. Mesken dışındaki kullanım yerlerinde ise tüketicinin başvurmasına gerek kalmadan faturalar elektronik ortamda gönderilecek.

Elektronik faturalar, görüntülenebilir ve hemen indirilebilir olacak şekilde hazırlanacak, ayrıca görme engelliler için erişilebilir ve ekran okuyucu programlarla uyumlu olacak. Tüketicinin iletişim bilgileri bulunuyorsa, fatura tutarı ve son ödeme tarihi kısa mesaj yoluyla da bildirilecek.

Ayrıca, PSS başvurusu yaparken artık belge talep edilmeksizin tüketicinin beyanı esas alınacak. EPDK ayrıca, mevcut Perakende Satış Sözleşmelerinin geçerliliğini yeni bir sözleşme yapılmasına gerek olmadan sürdüreceğini duyurdu.

KAYNAK: AA

Related Posts

Turizmde pazar günü de çalışmanın önünü açan düzenleme komisyondan geçti: İşçiye ‘kölelik’ dayatması

Turizm sektöründe işçilere pazar günü çalıştırılma zorunluluğu getirildi. Türk-İş ve Hak-İş’in anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğunu belirttiği düzenleme, işçilerin dinlenme hakkını ortadan kaldırarak adeta ‘kölelik’ dayatması getiriyor. İktidar, sendikaların tüm itirazlarına rağmen maddeyi komisyondan geçirdi.

Dev bankadan faiz indirimi ve enflasyon tahmini!

Morgan Stanley, Türkiye’de enflasyonun yaz aylarında hızla düşeceğini öngörüyor. Faiz indirimlerinin temmuz ayında başlayacağı tahmin edilirken, merkez bankasının parasal sıkı duruşu devam edecek. Ekonomide likidite yönetimi ve enflasyon hedefleri önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

Öğretmen, esnaf ve sağlık memurundan gençlere çağrı: Piknik havasında çalışmak isteyene öneriyoruz

Kentte 40 yıldır öğretmenlik yapan Yalçın Kartarı, esnaf emeklisi Cemal Çelebi ve sağlık çalışanı Hasan Gökçay ile birlikte arıcılık faaliyetlerini sürdürüyor. Öğretmen Kartarı, arıcılığın hem ruhsal hem ekonomik olarak fayda sağladığını belirterek …

Tabelalar değişecek: Akaryakıta otomatik zam yolda!

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir zam dönemi başlıyor. ÖTV düzenlemesiyle birlikte pompa fiyatlarında artış bekleniyor. Tüketiciler zamların etkisini önümüzdeki günlerde hissetmeye başlayacak.

İran’a saldırı Cengiz’e kazandırdı

Gübre fiyatları son 1 yılda yüzde 100’e yakın arttı. Son yüzde 12.9’luk zam, İsrail-İran savaşı nedeniyle geldi. En büyük üreticilerden Cengiz Holding’in iştiraki Eti Gübre, kârını katladı.