Gökçeada’da flamingolardan “kur” ve “beslenme”dansı!

Kuş gözlemcisi Cenk Polat, Çanakkale’nin Gökçeada ilçesindeki Tuz Gölü’nde 2025 Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS) sırasında flamingoların ‘kur’ ve ‘beslenme’ dansını fotoğrafladı. Cenk Polat, “Flamingoların kur dönemleri başladığı için bir araya geliyorlar. Çok güzel görüntüler vardı. ‘Büyük flamingolar’ dediğimiz tür için Türkiye çok önemli ” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde su kuşlarının envanterine yönelik olarak, su kuşları için önem arz eden alanlarda kış ortası su kuşu sayımı gerçekleştirdi. Sayımlar sırasında kuş gözlemcisi Cenk Polat, Gökçeada ilçesindeki Tuz Gölü’nde flamingoların ‘kur dansı’ ve ‘beslenme dansını’ fotoğrafladı. Tuz Gölü’nde 2 bine yakın flamingonun gözlendiğini söyleyen Cenk Polat, sulak alanlardaki azalmalar flamingo sayılarını olumsuz etkilediğini söyledi.

“Flamingoların dansı çok güzeldi” 

Gökçeada Tuz Gölü’nde flamingoların kış aylarında toplandığını vurgulayan Cenk Polat, “” dedi.

“Sayılarında ciddi bir düşüş veya ciddi bir yükseliş görmedik” 

Flamingoların da diğer kuşlarda olduğu gibi popülasyonunda azalma olduğuna dikkat çeken Polat, “Bunun sebebi olarak sulak alanlardaki azalmadan bahsedebiliriz. Türkiye’de yine Gediz Deltası ve Tuz Gölü’nde büyük üreme alanları var. Buradaki su durumu çok önemli. Bu durumların flamingo sayılarına çok etkisi oluyor. Flamingoların geçen 5 yıla baktığımız zaman sayı durumları ortalama gidiyor. Bu yılki sayımlarda çok ciddi bir düşüş veya ciddi bir yükseliş görmedik. Şu an normal bir şekilde devam ediyor” dedi. (DHA)

Related Posts

Düşen özel jet bulundu! Kadın yolcu kurtarıldı: Pilottan acı haber

Eskişehir’den havalanan tek motorlu uçağın Erzurum-Rize-Bayburt sınırında düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında enkaza ulaşıldı. Yolcu Hicran Kaya yaralı kurtarılırken, pilot Mehmet Demirci yaşamını yitirdi.

Özgür Özel, İBB operasyonlarında tutuklananların yakınlarıyla buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane Mitingi öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan kişilerin aileleriyle bir araya geldi. Görüşme, İBB Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

İsrail’den normalleşme şartı! Golan Tepeleri’ndeki işgal sürecek

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Golan Tepeleri’nde İsrail işgalinin sürmesi şartıyla Tel Aviv yönetiminin Suriye ve Lübnan’la normalleşme arzusunda olduğunu söyledi. Bakan Saar, Avusturya Dışişleri Bakanı Beate Meinl-Reisinger ile Batı Kudüs’te …

Ertelenen kurultay davası sonrası Özgür Çelik’ten dikkat çeken çıkış: O iddiaya ‘evet’ derlerse, yarın CHP’den istifa edeceğim!

CHP’nin ertelenen kurultay davası sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Birlik beraberlik içerisinde partimizi böldürmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’de CHP’ye ve tüm muhalefete yapılan bu kuşatmayı hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Lütfü Savaş’ın avukatı: CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Lütfü Savaş’ın avukatı CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ‘gayrımeşru genel başkan’ derken yönetimin de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesini istedi. Savaş’ın avukatı kayyum taleplerinin de olmadığını belirtti.