Japonya’da sigara yasağı

Osaka, 2025 Dünya Fuarı’na Hazırlanırken Kamusal Alanlarda Sigara Kullanımını Yasakladı

Osaka, Japonya’nın en büyük şehirlerinden biri olarak 2025 Dünya Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ancak şehir, bu önemli etkinliğe hazırlık sürecinde kamusal alanlarda sigara içmeyi yasaklayarak çevre dostu bir adım attı. 27 Ocak itibarıyla yürürlüğe giren yasak kapsamında, yollar, parklar, meydanlar ve diğer kamusal alanlarda sigara ve elektronik sigara kullanımı kesinlikle yasaklandı.

DHA’nın aktardığına göre, bu kurallara uymayanlara 1000 yen para cezası uygulanacak. Osaka Belediyesi ise yaptığı açıklamada, “Şehir genelinde dumansız alanları genişleterek güvenliği ve temizliği artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, bu adımımızla Osaka’nın uluslararası turizm alanındaki imajını güçlendirerek daha çekici hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Düşen özel jet bulundu! Kadın yolcu kurtarıldı: Pilottan acı haber

Eskişehir’den havalanan tek motorlu uçağın Erzurum-Rize-Bayburt sınırında düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında enkaza ulaşıldı. Yolcu Hicran Kaya yaralı kurtarılırken, pilot Mehmet Demirci yaşamını yitirdi.

Özgür Özel, İBB operasyonlarında tutuklananların yakınlarıyla buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane Mitingi öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan kişilerin aileleriyle bir araya geldi. Görüşme, İBB Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

İsrail’den normalleşme şartı! Golan Tepeleri’ndeki işgal sürecek

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Golan Tepeleri’nde İsrail işgalinin sürmesi şartıyla Tel Aviv yönetiminin Suriye ve Lübnan’la normalleşme arzusunda olduğunu söyledi. Bakan Saar, Avusturya Dışişleri Bakanı Beate Meinl-Reisinger ile Batı Kudüs’te …

Ertelenen kurultay davası sonrası Özgür Çelik’ten dikkat çeken çıkış: O iddiaya ‘evet’ derlerse, yarın CHP’den istifa edeceğim!

CHP’nin ertelenen kurultay davası sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Birlik beraberlik içerisinde partimizi böldürmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’de CHP’ye ve tüm muhalefete yapılan bu kuşatmayı hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Lütfü Savaş’ın avukatı: CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Lütfü Savaş’ın avukatı CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ‘gayrımeşru genel başkan’ derken yönetimin de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesini istedi. Savaş’ın avukatı kayyum taleplerinin de olmadığını belirtti.