6 Şubat’ın üzerinden 23 ay geçti: 84 kişiye mezar olan binayla ilgili davada tek bir tutuklu yok

Hünkar Apartmanı Dosyasında Tutuklu Sanık Bulunmuyor

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi’nde yer alan Hünkar Apartmanı, 6 Şubat depremlerinde yıkıldı ve 84 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Ancak dosya kapsamında tutuklu sanık bulunmuyor. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, apartmanın müteahhitleri İbrahim İlhan ve Ferhat İlhan, statik proje müellifi Ahmet Özdemir ve statik fenni mesulü Nevzat Bahşi hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep etmiş.

Depremin üzerinden 23 ay geçmesine rağmen tüm sanıklar tutuksuz yargılanıyor. Bu duruma tepki gösteren aileler, adaletin sağlanmadığını belirterek, “Bakan veya milletvekilinin yakını ailesini kaybetmiş olsaydı sanıklar tutuksuz yargılanır mıydı? Bu ülkede adalet çığlığı duyulmuyor.” şeklinde konuştular.

Enkaz altında anne, baba, kardeş ve babaannesini kaybeden Sıla Danyeri, yaşadıklarını anlatarak adaletin sağlanmasını istedi. Danyeri, “Hünkar Apartmanı’nda adaletin tecelli etmesini ve bu acıları çektirenlerin cezalarını çekmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.


Komşuların Tepkisine Rağmen Opera Yarışmasında Birinci Olan Güneş Uluçay Türkiye’de Opera Sanatını Anlattı

Güneş Uluçay, komşuların rahatsızlığına rağmen opera sanatçısı olmayı başardı ve Türkiye’de opera sanatını anlattı. Uluçay, yaşadığı başarı hikayesini opera yarışmasında birinci olarak taçlandırdı. İlginç hikayesiyle dikkat çeken Uluçay, opera tutkusunu ve sanatını paylaştığı için mutlu olduğunu belirtti.

Related Posts

BM: Ermeni Apostolik Kilisesi ile ilgili durumun çözüme kavuşturulmasını umuyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Ermeni Apostolik Kilisesi etrafındaki durumun yasal süreç çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını umduklarını belirtti.

Trump’ın olay yaratacak ses kayıtları ortaya çıktı: 2 ülkeyi ‘bombalamakla’ tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen yıl seçim kampanyasına bağışta bulunanlarla düzenlediği özel toplantılarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Ukrayna’ya saldırmaktan caydırmak için Moskova’yı bombalamakla tehdit ettiğini söylediği ileri sürüldü …

Seyircisiz oynama yasağı 2 yıl sonra iptal etti

Van 3. İdare Mahkemesi, Van Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu’nun 23 Aralık 2023 tarihinde oynanan Van Spor FK – Bursaspor karşılaşmasının seyircisiz oynanması yönündeki kararını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Aracın motorundan cephanelik çıktı

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda, bir otomobilin motor bölümünde 65 ruhsatsız tabanca, 79 şarjör ve 50 mermi ele geçirildi.

Yola fırlayan çocuğa otomobilin çarptığı anlar kamerada

Sultangazi’de aniden yola fırlayan çocuğa seyir halindeki otomobil çarptı. Kaza anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

İçlerinden Mossad ajanı çıkınca 700 bin Afganı sınır dışı ettiler

İran son 3 ayda 717 bin Afganı sınır dışı etti. Gelişmeleri İran İçişleri Bakanı Yarahmedi,’Halkın temel talebi’ olarak açıkladı. Bunun yanında bazı Afganların İsrail’e ajanlık yapması da gerekçe gösteriliyor.