AA’nın Gazze’deki kameramanı Said Ebu Nebhan, İsrail askerleri tarafından öldürüldü; vurulma anı kare kare kaydedildi

Gaziantep’te İsrail Ordusunun Hedef Aldığı Gazeteci Said Ebu Nebhan Yaşamını Yitirdi

Gaziantep’te görev yapan Anadolu Ajansı serbest kameramanı Said Ebu Nebhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybetti. Nebhan’ın vurulma anı saniye saniye kaydedildi.

İsrail ordusu, Gaziantep’in orta kesimindeki El-Cedid Mülteci Kampı’nda bulunan gazetecileri hedef aldı. Olay anı, bir evden sedyeyle çıkarılmaya çalışılan yaralı bir kişi ve haber takibi yapan Ebu Nebhan’ın uzun namlulu silahla hedef alınmasıyla ortaya çıktı.

Ebu Nebhan’ın Ölümü

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA, saldırı sonucunda gazeteci Said Ebu Nebhan’ın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ebu Nebhan, 25 yaşında, evli ve bir çocuk babasıydı.

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının Gaziantep’teki Şucaiyye Mahallesi’nde gerçekleştirdiği saldırıda en az bir kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların El-Ehli Baptist Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Ebu Nebhan’ın ölümüyle birlikte, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gaziantep’e yönelik saldırılarında ölen gazeteci sayısı 203’e yükseldi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gaziantep’e düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 841’i çocuk, 12 bin 298’i kadın toplamda 46 bin 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 109 bin 378 kişinin yaralandığı belirtildi. (AA)

Related Posts

CHP’li Çelik: ‘Türkiye İttifakı’mız yargılanamaz!

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı’nın pazartesi günü Silivri’de görülecek duruşmasına çağrı yaptı. Çelik, “Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’i derhal serbest bırakın!” ifadesini kullandı.

Kurtlar Vadisi’nin ‘Abdülhey’i’ yangına müdahale ederken ortaya çıktı

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı ‘Abdülhey’ rolü ile tanınan oyuncu Kenan Çoban, bir evin bahçesinde çıkan yangının söndürülmesine destek verdi.

Bakırhan’dan dikkat çeken açıklama: Erdoğan’ın hepimizi bir söylem kullanmasını ümit ediyorum

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Erdoğan’ın cumartesi günü yapacağı konuşmaya ilişkin, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekten hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını kendi adıma ümit ediyorum” dedi.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

Srebrenitsa’da toprağa verilecek 7 soykırım kurbanı için mezar yerleri kazıldı

Bosna Hersek’teki Srebrenitsa’da Sırpların gerçekleştirdiği soykırımın 30. yılında, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan ve bu yılki anma törenlerinde defnedilecek 7 kurban için mezar yerleri kazıldı. Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından …

Polonya’da Grok’un uygunsuz paylaşımları nedeniyle X’in kapatılması değerlendiriliyor

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok’un uygunsuz paylaşımlar yapması nedeniyle platformun ülkede kapatılmasını değerlendirebileceklerini belirterek, “İfade özgürlüğü insana aittir, yapay zekaya değil.” dedi.