Hastaneye gidecekler dikkat! Yasa geçti: 10 kat daha fazla ödeyeceksiniz

Meclis’te gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif” kabul edildi. AK Parti’nin önergeleri doğrultusunda tekliften 3, 7, 19 ve 20. maddeler çıkarıldı.

Yeni kabul edilen düzenlemeyle, yabancılara sunulan hizmetler, mesai dışında verilen geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ile özel amaçlı raporlar hariç olmak üzere aile hekimliği hizmetleri ücretsiz hale getirilecek.

Katılım payı 20 TL olacak

Çok sayıda klinik araştırma yapılmasını sağlamak adına alınan düzenlemeyle ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı 20 lira olarak belirlendi.

Özel sektör işverenlerinin SGK’ye ödemeleri gereken malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi için sağlanan 5 puanlık indirim, artık 4 puan olarak uygulanacak.

İmalat sektöründeki iş yerlerine yönelik malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primine sağlanan 5 puanlık indirim ise 31 Aralık 2026’ya kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı bu süreyi 31 Aralık 2027’ye kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

31 Aralık 2008 tarihinden önce sigortalılığı başlayan ve çalışma gücü kaybı oranı yüzde 40 ila yüzde 49 arasında olanlar, 18 yıl sigortalılık süresi ve 4 bin 100 gün prim ödeme şartıyla yaşlılık aylığından faydalanabilecekler. Yüzde 50 ila yüzde 59 arasında çalışma gücü kaybı oranına sahip olanlar ise 16 yıl sigortalılık süresi ve 3 bin 700 gün prim ödeme şartıyla yaşlılık aylığı almaya hak kazanacaklar.

Related Posts

Emniyet Müdürü Yaralı Bekçiyi Ziyaret Etti

Erzurum İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, bıçaklı kavgada yaralanan bekçiyi hastanede ziyaret etti.

Samsunspor yeni on numarasını açıkladı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Polonya’nın Lech Poznan’dan Afonso Sousa’nın kadrosuna kattığını resmen duyurdu.

Uçakta ishal krizi: Yolcu kendini tuvalete kilitledi, sefer iptal edildi

Uçakta ishal krizi: Yolcu kendini tuvalete kilitledi, sefer iptal edildi

CHP’den Beyoğlu Belediye Başkanı İnan’ın gözaltına alınmasına tepki: Yargıyı dizayn edebilirsiniz belki ama millet iradesinin önünde duramazsınız

CHP’den Beyoğlu Belediye Başkanı İnan’ın gözaltına alınmasına tepki: Yargıyı dizayn edebilirsiniz belki ama millet iradesinin önünde duramazsınız

Dünya şampiyonu eski güreşçi İldem vefat etti

Dünya şampiyonu eski milli sporcu ve güreş antrenörü Hüseyin İldem yaşamını yitirdi.

Hakan Fidan MOSSAD direktörüyle görüştü mü? ‘Tamamen tesadüfi’

Diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanın Hakan Fidan’ın Doha’ya ziyareti sırasında Mossad Direktörü ile görüştüğüne ilişkin yabancı bir medya kuruluşunda çıkan bir habere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Aynı anda bulunmaları tamamen tesadüfi idi” denildi.