5 milyon kişiye tapu verilecek: 2B arazileri düzenlemesinde 3 ay detayı

5 Milyon Vatandaş Tapularına Kavuşacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, “5 milyon vatandaş tapularına kavuşacak. Orman vasfını yitirmiş tüm alanların tespitini bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız” dedi. 2B arazileri sadece kırsal bölgelerle sınırlı değil. İstanbul’da Beykoz, Şile, Çatalca; ayrıca Antalya, Muğla, Mersin, Yalova, Bursa ve Balıkesir gibi şehirlerde yaygın olarak bulunuyor. Özellikle kıyı bölgelerinde, turizm ve tarım amacıyla kullanılan bu araziler uzun süredir dikkat çekiyor.

2B Arazileri Nedir?

Milliyet’e konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2B arazileri hakkında açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, “2B arazi kavramı, orman vasfını yitirmiş ve tekrar orman olma ihtimali olmayan arazileri ifade ediyor. Bu özellikle Orman Kanunu’nun 2’nci Maddesi’ndeki B bendindeki ifadeden dolayı 2B olarak adlandırılıyor” dedi.

“Bunların tarım amacıyla kullanılması daha verimli olan yerler, hayvancılık ile kullanılması daha verimli olan yerler 2B olarak adlandırılıyor diyebiliriz” diyerek, bu alanların kullanım amacına işaret etti.

Hangi Bölgelerde Yoğunlaşıyor?

Özelmacıklı, “Yıllardır vatandaşların bu tür arazilere yaptığı kullanımlar var. Gerek hayvancılık gerekse tarım aracılığıyla Hazine’ye ait bu yerleri kullananlar var. Kullanılan yerlerin bir kısmı kadastroları yapılmış ve kira bedeli ödenerek yapılan yerlerken, bir kısmı hiçbir şekilde kadastro görmemiş yerler de diyebiliriz” şeklinde konuştu.

İstanbul’da Beykoz, Şile ve Çatalca Öne Çıkıyor

Özelmacıklı, “İllere göre orman vasfındaki yerlerin durumu fark ediyor. Güney illerinde genellikle turizm amacıyla değerlendirilen çeşitli 2B arazileri var. Antalya, Muğla, Mersin gibi yerlerde var. İstanbul’da kırsal ilçelerde çok fazla bulunuyor. Beykoz, Şile, Çatalca gibi ilçelerde de yoğunluk görülüyor” açıklamasında bulundu.

“Eskiden bu yerler orman niteliği taşıyordu, ancak zamanla kullanım amaçları değişti. Şu anda hayvancılık ve yerleşim amacıyla kullanılan yerler haline geldi” diyerek bölgesel dönüşüme vurgu yaptı.

Related Posts

Otomotiv devi ödeme yapamaz hale geldi: Kapı kapı gezip gün istedi

Nissan yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle tedarikçilerin yüksek miktarlı ödemelerini ertelemeyi öneriyor.

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

Balıkesir’de altın vuruş: 587 milyon dolarlık maden alanını işletecek şirket belli oldu!

CVK Maden, Eti Maden’in Balıkesir Kepsut’taki altın sahasının işletme hakkını yüzde 55,6 rödovans oranıyla kazandı. Sahada 587 milyon dolar değerinde 177 bin ons altın rezervi bulunuyor.

Bakan Bolat: İran’dan doğal gaz bağlantımızda kesinti olmadı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Yüzyılı’nda İhracat Zirvesi programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Orta Doğu’da İran ile İsrail arasındaki çatışmalar sonrası ateşkese dair gelişmeleri değerlendirdi.

Kazançlar takipte: Kripto varlıklara vergi geliyor

Kazançlar takipte: Kripto varlıklara vergi geliyor

NATO zirvesinde daha çok savunma harcaması talebi

NATO liderleri, ABD Başkanı Donald Trump için özel olarak düzenlenen kısa bir zirvenin ardından Çarşamba günü savunma harcamalarında büyük bir artışı desteklediler ve birbirlerini saldırılara karşı savunma taahhütlerini yinelediler.